Malzemeler:
3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
Yumurtaların akını sarılarından ayırın.
Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.
Fırın tepsisini yağlayın.
Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.
Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.
Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra
küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.
Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.
İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.
Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.
Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.
180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.