MeYFoRuM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

MeYFoRuM

hEr kEz bİr gÜN MEYFORUM'U bİlEcEk....
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Çarşaf Böreği

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
CaNLı_CeNaZe

CaNLı_CeNaZe


Erkek
Mesaj Sayısı : 77
Yaş : 32
Nerden : DiLoVaSIıIıI
Lakap : Koasss
Kayıt tarihi : 24/08/08

Çarşaf Böreği Empty
MesajKonu: Çarşaf Böreği   Çarşaf Böreği Icon_minitimeSalı Ağus. 26, 2008 7:38 pm

Malzemeler:

3 Adet yufka
2 Adet yumurta
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Su bardağı su
İçi için :
Yarım kilo et
1 Adet soğan
2 Adet domates
Tuz
Üzerine ; kırmızı pulbiber

Çarşaf Böreği 383

Hazırlanışı:

Yumurtaların akını sarılarından ayırın.

Yumurta aklarını sıvıyağla çırpın ve suyla karıştırın.

Fırın tepsisini yağlayın.

Yumurtalı yağlı karışıma yufkaları teker teker batırın.

Bu arada iç malzemesini hazırlamaya başlayın.

Bunun için kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti, yemeklik doğranmış soğanı ve kabukları soyulduktan sonra

küçük küçük doğranmış domatesi tencerede kendi suyuyla pişirin.

Tuzunu ayarlayın ve suyunu çekince ocaktan indirin.

İlk yufkayı tepsiye serin ve ardından diğer yufkaları da tepsiye yerleştirin.

Yufkaların tepsinin dışında kalan kısımlarını içe alın.

Yumurtaların sarısını, kırmızı pulbiberle karıştırıp yufkaların en üstüne sürün.

180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Çarşaf Böreği
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MeYFoRuM :: Eğlence & Hobiler :: Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: