Malzemeler:
3 Adet yufka
250 gr kıyma
1 Çay bardağı ince bulgur
1 Kahve fincanı su
2 Adet soğan
1 Çay kaşığı cekilmiş ceviz içi
1 Çorba kaşığı margarin
1 Adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
Yufka sosu için :
5 Çorba kaşığı eritilmiş margarin
5 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Soğanları ince ince kıyın ve kıyma ile 1 çorba kaşığı margarinde pembeleşinceye kadar kavurun.
Bulgur ve suyu ilave edin.
Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin.
Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın.
Yufka sosunu hazırlamak için bir kapta eritilmiş ılık margarin ile yoğurdu karıştırın.
Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesip, yufka sosuyla ıslatın.
Uzun şeritlerin iki ucunu birleştirip, ikiye katlayın.
Şeritlerin içine bulgurlu karışımdan koyun.
Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye doğru katlayıp, rulo şeklinde sarın.
Yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Kalan yufka sosuna yumurta sarısını ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin.
Üzerine sosu sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında 25-30 dakika kızartın ve servis yapın.